Μους Γιαουρτιού

Ανάλαφρο επιδόρπιο με γεύση παράδοσης. Μία υγιεινή επιλογή, χωρίς τις θερμίδες της κρέμας γάλακτος.

 

ΥΛΙΚΑ (4-6 μερίδες)

Για τη Μους:

  • 500γρ Γιαούρτι ΔΑΦΝΗ
  • 50γρ φρέσκα κρέμα
  • 50γρ μέλι
  • 2,5γρ φύλλα ζελατίνης
  • 70γρ τυρί κρέμα

Για τη Σάλτσα:

  • 200γρ κόκκινα ή μαύρα βατόμουρα πολτοποιημένα
  • 80γρ ζάχαρη άχνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

H Μους:

  1. Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
  2. Σε μικρή κατσαρόλα βράζετε την φρέσκια κρέμα με το μέλι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει το μέλι.
  3. Στραγγίζετε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνετε στη χλιαρή κρέμα.
  4. Ανακατεύετε απαλά.
  5. Τοποθετείτε την κατσαρόλα πάνω από παγάκια για να χαμηλώσει η θερμοκρασία.
  6. Κτυπάτε ελαφρά το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτετε το Γιαούρτι ΔΑΦΝΗ. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν.
  7. Προσθέτετε την φρέσκα κρέμα στο μείγμα και ανακατεύετε.

Η Σάλτσα:

  1. Βράζετε τα πολτοποιημένα βατόμουρα με τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, ή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Αφήνετε να κρυώσει.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

Σερβίρετε τη μους σε ατομικά μπωλ ή σε ένα μεγάλο. Τοποθετείτε τα υλικά σε στρώσεις ως εξής: μία στρώση Μους Γιαουρτιού, μία στρώση βατόμουρα. Επαναλαμβάνετε.

Τοποθετείτε στο ψυγείο.

 

 

Είστε επιχειρηματίας

Αν ενδιαφέρεστε να διανείμετε ή να αγοράσετε τα προϊόντα μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ