Πακετάκια με Χαλούμι ΔΑΦΝΗ
Τραγανή ζύμη που τυλίγει ανάλαφρα το χαλούμι. Ένα ορεκτικό με αλμυρή-γλυκιά γεύση.
ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)
Για τα «πακέτα»:
- 1 χαλούμι ΔΑΦΝΗ
- 4 φύλλα κρούστας
- 4 κουταλιές βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη Σάλτσα Κουμανταρίας:
- 100γρ Κουμανταρία
- 50γρ χυμό πορτοκάλι
- 25γρ ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
- 70γρ σύκα παστά κομμένα σε μικρά κομμάτια.
- 1 κουταλιά corn flour
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα «πακέτα»:
- Κόβετε στη μέση το φύλλο κρούστας. Κάθε κομμάτι το διπλώνετε στη μέση.
- Αλείφετε με βούτυρο.
- Κόβετε το χαλούμι ΔΑΦΝΗ σε 8 φέτες.
- Τοποθετήστε 1 φέτα χαλούμι ΔΑΦΝΗ στο κέντρο της μακριάς πλευράς του φύλλου. Διπλώνετε το φύλλο πάνω από το χαλούμι ΔΑΦΝΗ. Διπλώνετε ξανά για να δημιουργήσετε ένα τετράγωνο «πακέτο».
- Με πινέλο αλείφετε με βούτυρο το «πακέτο».
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° για 12-15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Η Σάλτσα Κουμανταρίας:
- Βάζετε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά της σάλτσας.
- Βράζετε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα.
- Δένετε τη σάλτσα με το corn flour (αφού το διαλύσετε σε λίγο νερό).
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Βάζετε σε πιάτο λίγη από τη σάλτσα. Από πάνω βάζετε 2 πακετάκια. Γαρνίρετε με σάλτσα.
Είστε επιχειρηματίας
Αν ενδιαφέρεστε να διανείμετε ή να αγοράσετε τα προϊόντα μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ