Πακετάκια με Χαλούμι ΔΑΦΝΗ

Τραγανή ζύμη που τυλίγει ανάλαφρα το χαλούμι. Ένα ορεκτικό με αλμυρή-γλυκιά γεύση.

 

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)

Για τα «πακέτα»:

  • 1 χαλούμι ΔΑΦΝΗ
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 4 κουταλιές βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη Σάλτσα Κουμανταρίας:

  • 100γρ Κουμανταρία
  • 50γρ χυμό πορτοκάλι
  • 25γρ ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • 70γρ σύκα παστά κομμένα σε μικρά κομμάτια.
  • 1 κουταλιά corn flour

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα «πακέτα»:

  1. Κόβετε στη μέση το φύλλο κρούστας. Κάθε κομμάτι το διπλώνετε στη μέση.
  2. Αλείφετε με βούτυρο.
  3. Κόβετε το χαλούμι ΔΑΦΝΗ σε 8 φέτες.
  4. Τοποθετήστε 1 φέτα χαλούμι ΔΑΦΝΗ στο κέντρο της μακριάς πλευράς του φύλλου. Διπλώνετε το φύλλο πάνω από το χαλούμι ΔΑΦΝΗ. Διπλώνετε ξανά για να δημιουργήσετε ένα τετράγωνο «πακέτο».
  5. Με πινέλο αλείφετε με βούτυρο το «πακέτο».
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° για 12-15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Η Σάλτσα Κουμανταρίας:

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά της σάλτσας.
  2. Βράζετε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα.
  3. Δένετε τη σάλτσα με το corn flour (αφού το διαλύσετε σε λίγο νερό).

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Βάζετε σε πιάτο λίγη από τη σάλτσα. Από πάνω βάζετε 2 πακετάκια. Γαρνίρετε με σάλτσα.

 

Είστε επιχειρηματίας

Αν ενδιαφέρεστε να διανείμετε ή να αγοράσετε τα προϊόντα μας, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ